Social Icons

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Ο Δήμαρχος Ιθάκης Γιάννης Κασιανός χαστουκίζει βουλευτή.

                                                                                                     
                                   Αλέξανδρος Ταφλάμπας                                         VS
Γιάννης Κασσιανός


Δήμαρχος χαστούκισε σύμβουλο επειδή τον είπε «καραγκιόζη» [βίντεο]

Δήμαρχος χαστούκισε σύμβουλο επειδή τον είπε «καραγκιόζη» [βίντεο]

31.03.2013 01:01
«Αναψαν τα αίματα» κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Ιθάκης την Παρασκευή. Τη σπίθα έδωσε ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ
, Αλέξανδρος Ταφλαμπάς όταν αποκάλεσε «καραγκιόζη» τον δήμαρχο Γιάννη Κασσιανό. Τότε, ο δήμαρχος σηκώθηκε από τη θέση του και κινήθηκε απειλητικά προς τον σύμβουλο, τον οποίο και χαστούκισε με δύναμη. Αμέσως έσπευσαν οι ψυχραιμότεροι για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να αποφευχθεί επέκταση του επεισοδίου.
Διαβάστε περισσότερα


Πηγή: Δήμαρχος χαστούκισε σύμβουλο επειδή τον είπε «καραγκιόζη» [βίντεο] | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/node/97614#ixzz2P8n42rNU

Πάπας Φραγκίσκος: ''Δεν χωράει στο Βατικανό''.

Στους δύο τρίτος δεν χωρεί, αυτό    φαίνεται ότι ίσχυσε και για τον Πάπα Φραγκίσκο τον Α' ο οποίος από την πρώτη μέρα της εκλογής του έχει προκαλέσει έκπληξη με όσα έχει κάνει ως τώρα. Τα πιο γνωστά είναι ότι μετά την εκλογή του στην καπέλα σιξτίνα ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας δεν κάθισε στον ειδικά διαμορφωμένο θρόνο για τους Πάπες και το δεύτερο είναι ότι δεν αποδέχτηκε να μείνει στα πολυτελή παπικά διαμερίσματα και επέλεξε να μείνει σε ένα σπίτι με 2 υπνοδωμάτια 5 χιλιόμετρα έξω από τη Ρώμη. Για να δούμε τι άλλες εκπλήξεις θα επιφυλάξει ο Πάπας Φραγκίσκος ο Πρώτος τις επόμενες ημέρες;
Ακόμα και σήμερα στην τελετή της ανάστασης ο Πάπας χαιρέτησε τους πιστούς με το γνωστό Ιταλικό ''Ciao''.

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Live Από το Βατικανό. Μεγάλη Παρασκευή Καθολικών.

H Blue Star Ferries στην Κεφαλονιά.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες από ρεπορτάζ του Ionian Press η Blue Star Ferries φαίνεται να σκέφτεται πολύ σοβαρά την δρομολόγηση ενός από τα μεγάλα της καράβια μετά από 17 χρόνια, τα ονόματα των καραβιών που ακούγονται για το δρομολόγιο της Κεφαλονιάς είναι τα Blue Star 1, Blue Star 2 και Blue Star Delos το πιο πιθανό καράβι πού μπαίνει στο δρομολόγιο της Κεφαλονιάς είναι το αγαπητό μας Blue Star 1 και θα δρομολογηθεί στη γραμμή Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη αν το υπουργείο εγκρίνει την δρομολόγηση της Blue Star Ferries στην Κεφαλονιά και για αυτό το θέμα αναμένουμε τις εξελίξεις. 

Ξεκίνησε ο επαναπατρισμός του πλοίου “ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ”


Ξεκίνησε ο επαναπατρισμός του πλοίου “ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ”

kefalonian lines
kefalonian lines
Tρέχουν οι εξελίξεις για την δρομολόγηση του πλοίου «ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ» αφού σήμερα έπεσαν οι υπογραφές μεταξύ της «Strintis Ferries» και της νεοσύστατης «Kefalonian Lines» .
Η Κefalonianlines ,η νέα ιδιοκτήτρια εταιρία, να θυμίσουμε ότι έχει θέσει την 25 Απριλίου ως πρώτη μέρα εκτέλεσης δρομολογίων.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Ionian Press η νέα εταιρία σκέφτεται σοβαρά να διεκδικήσει  ένα τουλάχιστον δρομολόγιο (ημερησίως) στη γραμμή ΚΥΛΛΗΝΗ- ΖΑΚΥΝΘΟΣ, κάτι που αν τελικά πραγματοποιηθεί θα εξοργίσει την Ζακυνθινή Κοινοπραξία και να δημιουργήσει κλίμα έντασης στις σχέσεις των δυο εταιριών.
Εξ άλλου, σοβαρές ναυτιλιακές πηγές, απο τον Πειραιά, άφηναν να διαρρεύσει η πληροφορία, σύμφωνα με την οποία, η εταιρία που εκμεταλλεύεται τα “BLUE FERRIES” αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά τη πρίπτωση να μεταφέρει ένα από τα μεγάλα της ferries, στην Κεφαλονιά…

Το ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ μετονομάζεται σε ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ.

Το νέο του όνομα θα είναι ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ.
 Ξεκίνησε από χθες το βράδυ ο επαναπατρισμός του πλοίου ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ από το Πέραμα όπου και θα ξεκινήσει εργασίες ανακαίνισης και ένα δεξαμενισμό πριν αφήσει τον Πειραιά για το νησί του Ιονίου την Κεφαλονία στις 25 Απριλίου, όπου και θα το δούμε σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στην γραμμή της Κυλλήνης από όπου και σκέφτεται η Kefalonian Lines να το δρομολογήσει στο Πόρος-Κυλλήνη και αν όλα πάνε καλά να δρομολογηθεί το καλοκαίρι και στη Ζάκυνθο. Η κίνηση αυτή αναμένεται να εξοργίσει τις δύο εταιρείες και να φέρει ρήξη στις μεταξύ τους σχέσεις οπότε αν ο ανταγωνισμός των δύο εταιρειών είναι μεγάλος αυτό το Καλοκαίρι τότε θα συζητηθεί διπλή δρομολόγηση από την Kefalonian Lines στο Πόρος-Κυλλήνη για το Καλοκαίρι. Αναμένονται εξελίξεις στο θέμα.

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά: «Το μέλλον δεν προβλέπεται ευοίωνο...».


Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά: «Το μέλλον δεν προβλέπεται ευοίωνο...»
Επιτέλους ο Δήμαρχος αποφάσισε να ενημερώσει τους Κεφαλονίτες για το αποτέλεσμα των κινήσεων του στην Αθήνα όσο αφορά το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
Βέβαια το σχέδιο ΑΘΗΝΑ είχε ήδη δημοσιοποιηθεί και έτσι ο Δήμαρχος απλώς επιβεβαίωσε αυτά που ήδη είχαμε μάθει.
Δεν είμαστε ούτε μηδενιστές ούτε ονειροπόλοι. Γνωρίζαμε πολύ καλά ότι έπρεπε να δοθεί μια σκληρή μάχη και ότι το αποτέλεσμα ήταν αμφίβολο. Καταφέραμε όμως να συσπειρωθούμε όλοι οι Κεφαλονίτες και με κοινό στόχο τη διατήρηση του ΤΕΙ να αγωνιστούμε και να ακουστεί η φωνή μας στην Αθήνα.
Η πρώτη κινητοποίηση ήταν δυναμική και αποφασιστική. Η δεύτερη κινητοποίηση που μπορούσε να είναι ακόμα πιο δυναμική και να μας εξασφαλίσει πλεονεκτήματα, σταμάτησε.
Χωρίς ενημέρωση, χωρίς επιχειρήματα ζητήθηκε να αναστείλουμε τις κινητοποιήσεις, να δείξουμε «καλή διαγωγή» για να μην εκτεθεί ο Δήμαρχος μας και για να δείξει ο Υπουργός επιείκεια.
Είναι σημαντικό ότι το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων διατηρείται ως αυτόνομη μονάδα. Το μέλλον όμως δεν προβλέπεται ευοίωνο. Το ποτήρι είτε το δεις μισογεμάτο είτε το δεις μισοάδειο δεν παύει να είναι μισό, όπως ανέφερε και ο κ. Κονιδάρης.
Οι πολιτικοί παράγοντες που μιλάνε σήμερα για πολιτική εκμετάλλευση του ΤΕΙ, τι θα μας πουν άραγε σε λίγα χρόνια όταν θα έχουν μείνει ελάχιστοι φοιτητές στο νησί μας; Τι θα μας πουν όταν το νησί μας θα αρχίσει να μαραζώνει και αντί να αποτελεί πόλο προσέλκυσης νέων ανθρώπων με όρεξη για μάθηση, καινοτόμες ιδέες και όραμα θα μένει στο περιθώριο;
Ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ πιστεύουμε ότι η σημερινή κατάσταση του ΤΕΙ προμηνύει πολλές παγίδες και δεν πρέπει να εφησυχάσουμε.
Σήμερα (χθες) περιμέναμε να ακούσουμε από το Δήμαρχο ότι τίθεται άμεση προτεραιότητα του Δήμου Κεφαλλονιάς η διασφάλιση του ΤΕΙ και η επαναλειτουργία των τμημάτων που φεύγουν.
Περιμέναμε από το Δήμαρχο να παραστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και να καλέσει όλους τους αρμόδιους φορείς και παράγοντες εντός και εκτός Κεφαλονιάς, προκειμένου να σχεδιαστεί η στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσουμε από εδώ και πέρα για να προστατεύσουμε αυτά που μας έμειναν και να διεκδικήσουμε αυτά που χάσαμε.
Εμπιστοσύνη δεν υπάρχει πια. Οι υποσχέσεις που δόθηκαν δεν τηρήθηκαν. Οι επαφές και οι γνωριμίες δεν βοήθησαν. Το πάθημα δεν έγινε μάθημα. Ο χρόνος που μας δίνεται για δραστηριοποίηση είναι περιορισμένος.
Μέλημα μας δεν πρέπει να είναι ο πολιτικός χειρισμός του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων μετά την ΑΘΗΝΑ και τα «μεγάλα λόγια» που ακούστηκαν, αλλά η οργάνωση και ο συντονισμός της πολιτικής, αυτοδιοικητικής, εκπαιδευτικής και οικονομικής κοινότητας του νησιού μας προκειμένου να εξασφαλίσουμε ένα δυναμικό και βιώσιμο εκπαιδευτικό ίδρυμα που θα συνεισφέρει στην γνώση, στο επιστημονικό γίγνεσθαι και στην πνευματική αναβάθμιση του τόπου μας.

Θεόφιλος Μιχαλάτος
Επικεφαλής της
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ


Πηγή: http://www.mykefalonia.com/index.php?option=com_k2&view=item&id=22529:-------&Itemid=415#ixzz2OMQfyfza

Απειλή διάσπασης στην Ευρωζώνη


Παρά τη μικρή της βαρύτητα, 0,2% του συνολικού ΑΕΠ της Ευρωζώνης, αλλά και του μικρού ποσού που χρειάζεται  η διάσωσή της, συγκριτικά με τα ποσά που χρειάστηκαν για τις άλλες μνημονιακές χώρες, η Κύπρος έχει αναδειχθεί σε έναν από τους πιο δύσκολους γρίφους για την Ευρωζώνη. Εμπειρογνώμονες με μεγάλη εξοικείωση στα ευρωπαϊκά πράγματα εξηγούν ότι η Κύπρος έχει βρεθεί στη δίνη του κυκλώνα ευρύτερων ιδεολογικοπολιτικών αλλαγών στους κόλπους της Ευρωζώνης. Η δυναμική των αλλαγών περιστρέφεται γύρω από δύο κεντρικούς άξονες: Πρώτος άξονας είναι η ανάδειξη μιας αντίληψης, κυρίως στις βόρειες χώρες της Ευρωζώνης, σύμφωνα με την οποία δεν θεωρείται πια αποδεκτή η επιβάρυνση των φορολογουμένων για να διασώζουν τράπεζες. Δεύτερος άξονας είναι η πολιτική φιλοσοφία για περαιτέρω σύγκλιση και ομοιογένεια στους κόλπους της Ευρωζώνης.
Το «κούρεμα»
Η ιδεολογική αυτή δυναμική έχει κερδίσει εντυπωσιακό έδαφος στη Γερμανία, αλλά και στην Ολλανδία, και μετά το «κούρεμα» των ιδιωτών επενδυτών στην Ελλάδα επικρατεί η άποψη ότι η Ευρωζώνη πρέπει να συνεχίσει προς αυτή την κατεύθυνση. Και αυτό παρά τις διαβεβαιώσεις ότι το ελληνικό PSI θα είναι κάτι μοναδικό, που δεν θα επαναληφθεί στην Ευρωζώνη. Ετσι λοιπόν εξηγούν στις Βρυξέλλες την επιμονή των χωρών του Βορρά για μια μορφή συμμετοχής των ιδιωτών στην κυπριακή διάσωση, ενώ η σκληρή στάση του ΔΝΤ απέναντι στη βιωσιμότητα του κυπριακού χρέους αποτελεί το πιο εύφορο έδαφος για να καλλιεργείται η δυναμική αυτή.
Η πολιτική δυναμική που σπρώχνει, αργά μεν, σταθερά δε, την Ευρωζώνη σε μια όλο και βαθύτερη σύγκλιση και ομοιογένεια βρίσκει έναν από τους πιο εύκολους επικοινωνιακούς λόγους ύπαρξής της στην Κύπρο, καθώς ο τρόπος λειτουργίας και η φιλοσοφία του χρηματοπιστωτικού τομέα της χώρας θεωρούνται ως εξαιρετικά ιδιόμορφοι για τα δεδομένα της Ευρωζώνης. Στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, κυρίως του Βορρά, η Κύπρος θεωρείται ότι αποκλίνει πέραν του δέοντος από τις χρηματοπιστωτικές και φορολογικές πρακτικές της Ευρωζώνης. Ετσι, μέσα στην ευρύτερη δυναμική για πλήρη ομοιογένεια ανάμεσα στις χώρες του ευρώ, η κρίση αποτελεί ένα από τα καλύτερα «όπλα» των Ευρωπαίων προκειμένου να πιέσουν τη Λευκωσία να δεχθεί αλλαγές που κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα δεχόταν ποτέ.
Αβεβαιότητα
Αυτό που προκύπτει όμως από όλη την άσκηση επίλυσης του κυπριακού γρίφου είναι ότι η Ευρωζώνη δεν έχει ακόμα καταφέρει να θέσει σε λειτουργία τούς απαραίτητους μηχανισμούς αποτελεσματικής διαχείρισης της κρίσης του χρέους. Η ad hoc αντιμετώπιση της κάθε επιμέρους κρίσης από την Ευρωζώνη είχε ήδη δημιουργήσει μια αίσθηση αβεβαιότητας στην περιφέρεια, αλλά μετά την απόφαση της περασμένης εβδομάδας, να επιβαρυνθούν οι καταθέτες σε τράπεζες, η αίσθηση αυτή έχει φτάσει στο ζενίθ της.
Η βαθιά τομή που χωρίζει πλέον την περιφέρεια της Ευρωζώνης από τις χώρες που θεωρούνται ως ο σκληρός της πυρήνας αναδεικνύεται σε τεράστια απειλή διάσπασής της, ενώ το πολιτισμικό και ιδεολογικό υπόβαθρό τους οξύνεται τραγικά. Το υπόβαθρο της καλβινιστικής αυστηρότητας του Βορρά και της λατινικής ευελιξίας στο Νότο έχουν μετατραπεί σε βασικές παραμέτρους της κρίσης χρέους, φέρνοντας έτσι την Ε.Ε. σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης με τη φιλοδοξία της για ουσιαστική πολιτική σύγκλιση και ενσωμάτωση.

Εκτοξεύονται αμφισβήτηση και αποδοκιμασία για Ε.Ε. και ευρώ


Ανησυχητική άνοδο του ευρωσκεπτικισμού στην Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο μηνιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis για την «Κ.Ε.», με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ευρώ να συγκεντρώνουν -για πρώτη φορά μέσα στα τριάμισι χρόνια της κρίσης- τόσο υψηλά ποσοστά αμφισβήτησης στην ελληνική κοινή γνώμη (40,4% υπέρ της διάλυσης της Ε.Ε., 45% κατά του ευρώ).
Το χάσμα ευρωπαϊκών λαών-ευρωπαϊκής ηγεσίας βαθαίνει και η χαμηλή εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινής γνώμης, που πλήττει το ελληνικό πολιτικό σύστημα τα τελευταία χρόνια, αφορά πλέον και το πολιτικό, θεσμικό και νομισματικό ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Η Ε.Ε. και το ευρώ έχουν γίνει συνώνυμα των πολιτικών της λιτότητας και της επιβολής της γνώμης της ισχυρής Γερμανίας. Πέραν του ότι δεν προσφέρουν όραμα και δεν εμπνέουν τον ελληνικό λαό, δεν αποτελούν πλέον παράγοντα ασφάλειας για μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινής γνώμης.
Η ελληνική κοινή γνώμη εμφανίζεται διχασμένη έναντι της Ευρώπης. Το 38% ζητεί να προχωρήσει η πολιτική ενοποίηση της Ε.Ε., ενώ το 40,4% ζητεί τη διάλυσή της, όταν ένα μήνα πριν ο ίδιος συσχετισμός ήταν 45,6% υπέρ της πολιτικής ενοποίησης της Ε.Ε. και 25,9% υπέρ της διάλυσής της! Από την ανάλυση των απαντήσεων προκύπτει ότι το 40,4% των πολιτών, που ζητούν τη διάλυση της Ε.Ε., μοιράζεται οριζόντια στα κόμματα, καθώς υπέρ της διάλυσης της Ε.Ε. δηλώνει το 28% των ψηφοφόρων της Ν.Δ., το 53% του ΣΥΡΙΖΑ, το 47% των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, το 63% του ΚΚΕ, το 73% της Χρυσής Αυγής, το 27% της ΔΗΜΑΡ και το 16% του ΠΑΣΟΚ.
Εντυπωσιακά υψηλό, σχεδόν καθολικό, είναι το ποσοστό της ελληνικής κοινής γνώμης που εκτιμά ότι υπεύθυνη για αυτήν την κατάσταση στην Ευρώπη είναι η Γερμανία. Το 96% των Ελλήνων πολιτών απαντούν ότι το Βερολίνο ενδιαφέρεται για τα γερμανικά συμφέροντα και όχι για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.
Επίσης, ενδεικτικά του κλίματος αμφισβήτησης είναι τα ευρήματα που δείχνουν ότι μέσα σε μόλις ένα μήνα (στον οποίο βεβαίως κυριαρχεί η κυπριακή κρίση) οι θετικές γνώμες για την Ευρώπη έχουν μειωθεί από το 65% στο 55%, ενώ και σε ό,τι αφορά το ευρώ οι θετικές γνώμες έχουν περιοριστεί από το 64% στο 53%, έναντι του 45% των αρνητικών απαντήσεων.
Παράλληλα, το 80% των ερωτηθέντων απαντούν ότι τα πράγματα στην Ευρωζώνη εξελίσσονται χειρότερα σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, ενώ φαίνεται ότι οι πολίτες αναζητούν διέξοδο σε θεσμικές λύσεις που θα δώσουν περισσότερη συμμετοχή στους λαούς κατά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, όταν το 81% τάσσεται υπέρ της απ' ευθείας εκλογής προέδρου της Ε.Ε. από τους πολίτες και το 65% τάσσεται υπέρ της προώθησης του Ευρωπαϊκού Συντάγματος σε δημοψηφίσματα.
Η ταυτότητα της έρευνας
Η έρευνα διεξήχθη τηλεφωνικά σε πανελλαδικό δείγμα 1.002 άτομων από τις 19 έως τις 20/3/2013. Η Metron Analysis είναι μέλος της Esomar και του ΣΕΔΕΑ.

enet.gr 

Η Κύπρος φλέγεται


 Η Κύπρος φλέγεται
1
εκτύπωση  

Συνθήκες υποταγής στις αποφάσεις του Εurogroup διαμορφώνονται στην Κύπρο έπειτα από το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με τη Μόσχα και το τελεσίγραφο της ΕΚΤ για διακοπή της χρηματοδότησης των τραπεζών μέσω του ELA τη Δευτέρα. 

Η Κύπρος μπροστά σε ιστορικές αποφάσεις


Αβέβαιο παραμένει το μέλλον για την Κύπρο και το λαό της, καθώς οι θεωρούμενες ως εναλλακτικές λύσεις είτε δεν υπάρχουν, είτε δεν επιβεβαιώνονται.

Ο χρόνος εξαντλείται σιγά - σιγά και η χώρα μένει μετέωρη, καθώς οι ευρωπαίοι - αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ του ''όχι'' - δείχνουν άγριες διαθέσεις αφήνοντας να εννοηθεί ότι η χρεοκοπία είναι προ των πυλών.

Από το βράδυ της Τετάρτης τα κυπριακά κόμματα εμφάνιζαν σημάδια εξάντλησης. Δεν είναι τυχαίο ότι στελέχη τους δήλωναν ότι δεν έχουν παρά ώρες στη διάθεσή τους για την εξεύρεση λύσης.

Γινόταν φανερό επίσης ότι η λύση,η όποια λύση, θα αναζητηθεί στο πλαίσιο της Ευρώπης. Κοινή ήταν η πεποίθηση στη Λευκωσία ότι εκτός αυτής τα πράγματα θα ήταν χειρότερα και η έκθεση σε πολλαπλούς κινδύνους εμφανής διά γυμνού οφθαλμού.

Οι Τράπεζες είναι κλειστές για πέμπτη συνεχή ημέρα, η οικονομία του νησιού τείνει να παραλύσει, λύση από τη Ρωσία δεν φαίνεται και η τρόικα δεν δέχεται τις όποιες απόπειρες της κυπριακής ηγεσίας για υποκατάσταση των μέτρων που υιοθέτησε το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες.

Επιπλέον το πολιτικό μέτωπο εμφάνισε ρωγμές και αδυναμία να χειρισθεί την εντονότατη πίεση, που έρχεται από πολλές πλευρές.

Οι έριδες αναγεννήθηκαν και οι αμφισβητήσεις για τους χειρισμούς του νέου προέδρου πύκνωσαν.

Επίσης άρχισαν τα μουρμουρητά στην Αθήνα. Πολλά ακούγονται εδώ για όσα δεν έκαναν οι Κύπριοι αδελφοί μας.

Οι ώρες είναι προφανώς κρίσιμες, ιστορικές. Ολιγωρίες δεν χωρούν πλέον, ούτε είναι καιρός για εμφύλιες συγκρούσεις και ατέρμονες διαμάχες. Ο κυπριακός ελληνισμός απειλείται και πρέπει να βρει την καταλληλότερη λύση. Η Λευκωσία πρέπει τώρα να δράσει με σύνεση, με ψυχρή λογική, χωρίς συναισθηματισμούς. Και η Αθήνα βεβαίως να προσφέρει τη βοήθεια και τις καλές υπηρεσίες. Ο ελληνισμός δεν έχει περιθώρια για νέες εθνικές καταστροφές.

«Συγγνώμη» του Ισραήλ από την Τουρκία τρία χρόνια μετά για το μακελειό στο Mavi Marmara


 «Συγγνώμη» του Ισραήλ από την Τουρκία τρία χρόνια μετά για το μακελειό στο Mavi Marmara
9
εκτύπωση  

Την επίσημη συγγνώμη του Ισραήλ προς την Τουρκία τρία χρόνια μετά την αιματηρή επίθεση του 2010 στο πλοίο Mavi Marmara «έβγαλε» η επίσκεψη του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στη Μέση Ανατολή.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ταγίπ Ερντογάναπολογούμενος για «όποια λάθη που μπορεί να οδήγησαν» στο θάνατο των εννέα τούρκων ακτιβιστών κατά το ρεσάλτο των ισραηλινών κομάντο εναντίον του πλοίου της νηοπομπής που επιχείρησε να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια.

Την τηλεφωνική επικοινωνία Νετανιάχου-Ομπάμα, την πρώτη μετά το επεισόδιο που οδήγησε στο ναδίρ τις σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών, ανακοίνωσε ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα αναχωρώντας την Παρασκευή από το Τελ Αβίβ με προορισμό την Ιορδανία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν βαθιά τις στενές σχέσεις συνεργασίας μας τόσο με την Τουρκία όσο και με το Ισραήλ, και δίνουμε μεγάλη σημασία στην αποκατάσταση των θετικών σχέσεων μεταξύ τους, για την προώθηση της περιφερειακής ειρήνης και της ασφάλειας» δήλωσε ο Ομπάμα.

«Είμαι αισιόδοξος ότι η σημερινή συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών θα τους επιτρέψει να δεσμευτούν σε βαθύτερη συνεργασία για το θέμα αυτό και μια σειρά από άλλες προκλήσεις και ευκαιρίες» επισήμανε ο αμερικανός πρόεδρος χωρίς να αναφερθεί στο περιεχόμενο της συνομιλίας.

Εν συνεχεία έγινε γνωστό πως ο Ταγίπ Ερντογάν δέχτηκε την επίσημη συγγνώμη που ζητούσε επί τριετίας από το Ισραήλ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο στο Ισραήλ, ο Νετανιάχου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ταγίπ Ερντογάν, κατόπιν προτροπής του αμερικανού προέδρου, ο οποίος επεδίωξε την αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών που είναι παραδοσιακοί σύμμαχοι της Ουάσινγκτον.

Πέραν της συγγνώμης προς τον τουρκικό λαό για «οποιαδήποτε λάθη μπορεί να οδήγησαν στην απώλεια ανθρώπινων ζωών», ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δεσμεύτηκε και για την αποζημίωση των οικογενειών των εννέα ακτιβιστών που έπεσαν νεκροί.

Οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν να εξομαλυνθούν οι σχέσεις των χωρών τους, να επιστρέψουν οι πρέσβεις τους και να ματαιωθεί η δικαστική δίωξη [σ.σ. στην Τουρκία] των ισραηλινών στρατιωτών» αναφέρει επίσης η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Νετανιάχου.

«Ο κ. Νετανιάχου εξήγησε ότι τα τραγικά αποτελέσματα στο στολίσκο του Mavi Marmara δεν έγιναν σκόπιμα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι «η ισραηλινή έρευνα αποκάλυψε λάθη στην επιχείρηση».

Σε ακόλουθη ανακοίνωση από το γραφείο του τούρκου πρωθυπουργού αναφέρεται ότι ο Ταγίπ Ερντογάν υπογράμμισε στην τηλεφωνική συνομιλία τη σημασία της ισχυρής συνεργασίας και φιλίας μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ.

Στο σχετικό κείμενο αναφέρεται, επίσης, πως ο Νετανιάχου δήλωσε στον Ταγίπ Ερντογάν ότι το Ισραήλ έχει άρει «σημαντικά» τους περιορισμούς στην εισαγωγή αγαθών στα Παλαιστινιακά Εδάφη, περιλαμβανομένης της Λωρίδας της Γάζας.

Οι σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ ήταν ήδη τεταμένες μετά την επιχείρηση «Συμπαγές Μολύβι» του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας (Δεκέμβριος 2008-Ιανουάριος 2009) και επιδεινώθηκαν ακόμη περισσότερο στις 31 Μαΐου 2010, όταν οι ισραηλινές ειδικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιδρομή στη νηοπομπή που επιχείρησε να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας.

Εννέα Τούρκοι, που επέβαιναν στο σκάφος Mavi Marmara σκοτώθηκαν, γεγονός που προκάλεσε διπλωματική κρίση. Η Άγκυρα υποβάθμισε τη διπλωματική εκπροσώπησή της στο Τελ Αβίβ, απέλασε τον ισραηλινό πρεσβευτή και διέκοψε τη στρατιωτική συνεργασία της με το Ισραήλ.

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Έγινε η ενθρόνιση του Πάπα. Στα Ελληνικά το ευαγγέλιο.

Σε μια απλή αλλά με σεβασμό στη παράδοση τελετή και κατόπιν επιθυμίας του Πάπα διαβάστηκαν στα Ελληνικά τα αποσπάσματα από το Ευαγγέλιο για την ενθρόνισή του. Δείπνο με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο
Στα Ελληνικά κατόπιν επιθυμίας του Φραγκίσκου Α ήταν τα αποσπάσματα του  Ευαγγελίου που έχουν επιλεγεί, για τη σημερινή του ενθρόνιση.
Αυτή η κίνηση μπορεί να ερμηνευθεί και ως πράξη ευγενείας και ουσιαστικής αδελφοσύνης προς την Ορθοδοξία, δεδομένης και της παρουσίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Είναι η πρώτη παρουσία Οικουμενικού Πατριάρχη σε ενθρόνιση Πάπα από το έτος 1051.
Χαρακτηριστικό είναι δε, ότι κατά την επιθυμία και τις οδηγίες του πάπα Φραγκίσκου, τα αποσπάσματα του Ευαγγελίου που έχουν επιλεγεί, αυτή την φορά, θα αναγνωστούν μόνο στα ελληνικά και όχι στα λατινικά. Η κίνηση αυτή μπορεί να ερμηνευθεί και ως πράξη ευγενείας προς την Ορθοδοξία, δεδομένης και της παρουσίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Κατά την άφιξή του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο πάπας Φραγκίσκος κατέβηκε από το ειδικό όχημά του για να ευλογήσει τους πιστούς. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στη βασιλική του Αγίου Πέτρου, όπου ξεκίνησε η τελετή, αφού προσευχήθηκε στον τάφο του Αποστόλου Πέτρου, στα σπήλαια του ναού.
Από τις πρώτες σειρές του προαύλιου χώρου του ναού του Αγίου Πέτρου περισσότεροι από 30 ηγέτες κρατών υπολογίζεται ότι θα παρακολουθήσουν την πρώτη θεία λειτουργία του πρώην αρχιεπισκόπου του Μπουένος Άιρες.
Δείπνησαν Πάπας Φραγκίσκος και Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Σε ''πολύ εγκάρδιο, χριστιανικό κλίμα'' δείπνησε το βράδυ της Δευτέρας ο πάπας Φραγκίσκος με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Βατικανό, σύμφωνα με πληροφορίες.
Το δείπνο διήρκεσε περίπου δυόμισι ώρες. Τόσο ο Αργεντινός ποντίφικας όσο και ο Οικουμενικός Πατριάρχης διαμένουν στο εσωτερικό του Βατικανού, στον Οίκο της Αγίας Μάρτας (Domus Santae Marteae) όπου κατέλυσαν οι εκλέκτορες καρδινάλιοι κατά την διάρκεια του κογκλάβιου.
Η ιταλική δημόσια τηλεόραση RAI συνεχίζει να τονίζει ότι ''η στάση και οι πρώτες του κινήσεις δείχνουν ότι σημείο αναφοράς του πάπα Φραγκίσκου φέρεται να είναι ένα εκκλησιαστικό σύστημα στην κορυφή του οποίου να μπορεί να βρίσκεται ένας ''πρώτος μεταξύ ίσων'' (primus inter pares, στα λατινικά). Ένα οργανωτικό οικοδόμημα που ιστορικά ταυτίζεται με την παράδοση της Ορθοδοξίας.
Σχολιαστές τονίζουν ότι ο πάπας Φραγκίσκος δεν θέλησε να μεταλάβει ο ίδιος τους πιστούς, αλλά στο τέλος της σημερινής λειτουργίας το σημαντικότατο αυτό τελετουργικό καθήκον ανατέθηκε σε σειρά διάκων. Μία ακόμη καινοφανής χειρονομία, με στόχο να υπογραμμιστεί η σημασία της ομαδικότητας και του ρόλου κάθε μέλους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Ο νέος ποντίφικας δεν αυτοχαρακτηρίστηκε πάπας, αλλά ''επίσκοπος της Ρώμης και διάδοχος του Πέτρου''. Σε άλλη μια συμβολικού χαρακτήρα κίνηση, ανακοινώθηκε ότι στο οικόσημο που θα συμβολίζει την θητεία του δεν συμπεριλαμβάνονται τα τρία στέμματα που συνδέονται με την παπική εξουσία. Επελέγησαν μόνον τα κλειδιά του Αγίου Πέτρου και η αρχαία μίτρα του επισκόπου της Ρώμης.Είναι η πρώτη φορά πού Οικουμενικός Πατριάρχης παρίσταται σε ενθρόνιση Πάπα μετά το σχίσμα των εκκλησιών το 1054.


The Gospel in Greek during Pope Francis... από depy6

ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΟΤΟΥ Α.Ε (ΑΝΕΝ Α.Ε)



H «ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΟΤΟΥ Α.Ε.» (ΑΝΕΝ Α.Ε.), είναι η πρώτη Aκτοπλοϊκή Εταιρεία, της οποίας επικυρώθηκε η Συμφωνία και το Σχέδιο Εξυγίανσης με την πλειοψηφία των Πιστωτών της, σύμφωνα με τον Ν.3588/2007. Είναι πολυμετοχική εταιρεία –λαϊκής βάσης- και αριθμεί 3.500 μικρομετόχους, προερχόμενους από την Μεσσηνία και τα Χανιά Κρήτης.
Στο μετοχικό της κεφάλαιο συμμετέχουν 22 Δήμοι, Δημοτικές Επιχειρήσεις του Δήμου Καλαμάτας, οι Περιφέρειες Πελοποννήσου και Κρήτης, τα Εμπορικά Επιμελητήρια και Κοινωφελή Ιδρύματα των παραπάνω περιοχών. Είναι πλοιοκτήτρια του «Ε/Γ- Ο/Γ ΑΚΟΥΑ ΜΑΡΙΑ», το οποίο έχει ναυλώσει από τον Ιούλιο του 2010, σε γνωστή ακτοπλοϊκή εταιρεία. Το πλοίο εκτελεί δημόσια υπηρεσία, εξυπηρετώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις άγονες γραμμές του Βορειοανατολικού Αιγαίου από τον Φεβρουάριο του 2011, μέχρι σήμερα. Η Συμφωνία υπεγράφη στις 05/09/2012, από το 73,24% των ανέγγυων και το 93,19% των ενέγγυων πιστωτών της και επικυρώθηκε στις 27/12/2012, από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Χανίων, το οποίο έκανε δεκτή την αρχική αίτηση, περί Συνδιαλλαγής του άρθρου 99 Ν. 3588/2007, η οποία μετατράπηκε εν συνεχεία σε αίτηση Εξυγίανσης της εταιρείας.Το
Σχέδιο Εξυγίανσης που υποβλήθηκε προς επικύρωση, εγκρίθηκε από τους Εμπειρογνώμονες Ορκωτούς Ελεγκτές, οι οποίοι διατύπωσαν θετική γνώμη για τη βιωσιμότητα του, όπως και για τη συνδρομή όλων των αναγκαίων προϋποθέσεων για την επικύρωση της Συμφωνίας των πιστωτών. Με αυτή, ρυθμίζεται το σύνολο των οφειλών της εταιρείας προς τους πιστωτές της, ανά κατηγορία οφειλή
ς, σύμφωνα με την αρχή της ίσης μεταχείρισης τους ανά κατηγορία ή υποκατηγορία απαιτήσεων. Βασικός όρος της Συμφωνίας, που καταλαμβάνει τόσο τους συναινούντες, όσο και τους υπολοίπους πιστωτές της (μειοψηφία), είναι η οριστική διαγραφή του 80% του κεφαλαίου κάθε απαίτησης και η απόδοση του υπολοίπου 20% ατόκως και τμηματικά σε 36 δόσεις, καταβλητέας της πρώτης, εντός 3μήνου από την έκδοση της επικυρωτικής απόφασης. Ειδικώς για τις επίδικες απαιτήσεις, η πρώτη καταβολή συμφωνήθηκε να γίνει εντός 3μήνου από την επιδίκασή τους. O ανωτέρω περιορισμός, θα ισχύει και για κάθε είδους μελλοντική υποχρέωση, που θα προκύψει από την εκμετάλλευση του πλοίου για όλη τη διάρκεια ισχύος της Συμφωνίας (36 μήνες), περίοδο κατά την οποία, αναστέλλεται και η λήψη κάθε μέτρου ατομικής ή συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης κατά της εταιρείας. Οι πιστωτές από κοινού, όρισαν τον Νομικό Σύμβουλο της εταιρείας, εκπρόσωπό τους για την τήρηση των όρων της Συμφωνίας, εντός του ανωτέρω προβλεπομένου χρονοδιαγράμματος.
Προβλέφθηκε επίσης το δικαίωμα, να προβούν οι ενέγγυοι πιστωτές σε επιλογή, για τη μετοχοποίηση του συνόλου της απαίτησής τους, με την έκδοση ίσης αξίας μετοχών, σύμφωνα με τους επιμέρους όρους της Συμφωνίας. Για τον λόγο αυτό, αποφασίσθηκε και υλοποιήθηκε η Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου για το ποσό των 497.431,45 ευρώ, με την έκδοση 742.435 νέων κοινών μετοχών, αξίας 0,67 ευρώ εκάστη, σύμφωνα με την από 03/11/2012 απόφαση της Β΄ Επαναληπτικής Τακτικής Γ.Σ.των μετόχων της εταιρείας, εγκεκριμένη ήδη, από τις αρχές του τρέχοντος έτους, από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές. Στις 11 Μαρτίου 2013, πραγματοποιήθηκε ο αποδεξαμενισμός του «Ε/Γ-Ο/Γ ΑΚΟΥΑ ΜΑΡΙΑ». Το πλοίο μετακινήθηκε στην επισκευαστική ζώνη Πειραιά, ώστε να ολοκληρωθούν εκεί, οι εργασίες της ετήσιας προγραμματισμένης ακινησίας του. Η ναυλώτρια εταιρεία, σε διαρκή συνεργασία με την «ΑΝΕΝ Α.Ε.», επιθυμούν την άμεση επαναδρομολόγηση του πλοίου, για την καλύτερη δυνατή ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου.
Γραφείο Τύπου ΑΝΕΝ

http://ellinikiaktoploia.net/nono/3884-2013-03-19-13-06-33.html