Social Icons

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

«Ναι, η Ελλάδα μπορεί» αισιοδοξεί στα... ελληνικά ο κ. Μπαρόζο


Θετικές αντιδράσεις από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τους Επιτρόπους που συμμετείχαν στη συνάντηση είχε η ενημέρωση που έκανε ο πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος για την πορεία των prior actions.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης και στο πρόγραμμα «Ήλιος» το οποίο φαίνεται ότι έχει προβλήματα αλλά και στο πρόγραμμα για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την εγγυοδοσία από την ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Από τα κεντρικά θέματα της συζήτησης ήταν και οι δυσκολίες στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ. Ο κ. Μπαρόζο αναγνώρισε ότι έχουν γίνει θετικά βήματα από την Ελλάδα και δεσμεύτηκε ότι η Κομισιόν θα βοηθήσει με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Τον λόγο έλαβαν και οι Επίτροποι. Περισσότερο επικριτικός εμφανίστηκε ο κ. Χαν εξ´αιτίας της κακής πορείας του ΕΣΠΑ παρά τις προσπάθειες που καταβάλουν οι υπηρεσίες της Κομισιόν, ενώ ο κ. Ρεν ήταν μεν θετικός αλλά προανήγγειλε έναν πιο σφιχτό συντονισμό όλων των υπηρεσιών της Κομισιόν που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή βοήθεια.

Ο κ. Μπαρόζο ανακοίνωσε ότι η υπόθεση των Risk Sharing Instruments πέρασε σήμερα από το Κοινοβούλιο και απομένει η ενεργοποιήση του και δεσμεύτηκε να εξαντλήσει την επιρροή του στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την αποτελεσματικότερη στήριξη του προγράμματος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ανέφερε επίσης, ότι είχε επικοινωνία τόσο με τον κ. Γ.  Παπανδρέου όσο και με τον κ.Αντ. Σαμαρά σχετικά με τη συνέχιση του προγράμματος και ότι γενικά είναι ικανοποιημένος από τις συνομιλίες του αυτές.

Ο κ. Παπαδήμος, από την πλευρά του είπε ότι σκέπτεται σοβαρά να εισηγηθεί μόνιμους Γενικούς Γραμματείς στα υπουργεία που σχετίζονται με την απορροφητικότητα των κονδυλίων.
Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Ευρπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι «το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας δεν έχει να κάνει μόνο με τη δημοσιονομική εξυγίανση αλλά αφορά και την ανάπτυξη».

Ο κ. Παπαδήμος τόνισε από την πλευρά του ότι συμφωνήθηκαν συμπληρωματικές δράσει, παράλληλα με την εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος και μίλησε για εδραίωση του ταμείου εγγυοδοσίας και χρηματοδότηση προγραμμάτων υποδομών μέσω των διαρθρωτικών ταμείων.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν ζήτησε να διασφαλιστεί πως τα κονδύλια των διαρθρωτικών ταμείων θα αξιοποιηθούν καλύτερα για την Ελλάδα ήδη από φέτος.

Ο Μπαρόζο υπογράμμισε επίσης την πεποίθησή του πως το ελληνικό πρόγραμμα θα είναι επιτυχές: «Δεν θα "ρίχναμε" 130 δισ. ευρώ αν δεν πιστεύαμε πως το πρόγραμμα θα λειτουργήσει» είπε χαρακτηριστικά. «Γιατί να μην τα καταφέρει η Ελλάδα; Είμαι πεπεισμένος ότι είναι ικανή και θα επιτύχει» ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

«Ναι η Ελλάδα μπορεί, μαζί Ελλάδα και Ευρώπη μπορούμε» κατέληξε στα ελληνικά ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Από την πλευρά του, ο Λ.Παπαδήμος ανέφερε πως «η πλειοψηφία του ελληνικού στηρίζει το πρόγραμμα και ζητεί μεταρρυθμίσεις», επισημαίνοντας πως το πρωτογενές έλλειμμα έχει μειωθεί κατά 8% και έχει ήδη ανακτηθεί περίπου το ένα τρίτο της χαμένης ανταγωνιστικότητας.

Η ευθύνη για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων βρίσκεται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας παράλληλα πως οι υπηρεσίες της Ομάδας Εργασίας της Κομισιόν στην Ελλάδα πρέπει να είναι συντονισμένες.


Η Ελλάδα σημειώνει πρόοδο στα δημοσιονομικά, δήλωσε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε συνέντευξη Τύπου πριν από τη συνάντηση με τον κ. Παπαδήμο.

«Θα δούμε εάν θα χρειαστεί επίτροπος ανάπτυξης» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι προς το παρόν επαρκεί η Ομάδα Δράσης που έχει συσταθεί από την Επιτροπή και η οποία λειτουργεί, υπό την αιγίδα του ίδιου προσωπικά και του αντιπροέδρου Ολι Ρεν.

«Τα προβλήματα της Ελλάδας δεν θα τα λύσει ένας επίτροπος, αλλά η ίδια η Ελλάδα»
δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας το δεύτερο πρόγραμμα της Ελλάδας, ο Μπαρόζο τόνισε ότι δεν περιορίζεται μόνο σε προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής και αναφέρθηκε στους φιλόδοξους στόχους που περιλαμβάνει για την προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Ο ρόλος της Ομάδας Δράσης είναι να στηρίξει τις προσπάθειες της χώρας, τόνισε.

Στο επίκεντρο της συνάντησης Παπαδήμου-Μπαρόζο θα βρεθεί η τόνωση της ανάπτυξης στην Ελλάδα. Παρόντες, είναι ακόμη, οι επίτροποι για την οικονομία Ολι Ρεν, για την περιφερειακή πολιτική Γιοχάνες Χαν, για την απασχόληση Λάζλο Αντορ και για τον προϋπολογισμό Γιάνος Λεβαντόβσκι και για τις θαλάσσιες υποθέσεις Μαρία Δαμανάκη.

Η συνάντηση στις Βρυξέλλες θεωρείται ως προετοιμασίας εν όψει του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη.

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Γιάννης Ζουγανέλης


Γιάννης Ζουγανέλης: «Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει κράτος»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012, 09:04
Ο Γιάννης Ζουγανέλης μιλάει για τις παιδικές ασθένειες του ελληνικού κράτους, το οποίο, όπως λέει, θα έπρεπε να προστατεύει τον πολίτη και όχι τον ίδιο του τον εαυτό.

«Ασχολούμαι θεσμικά 21 χρόνια με τον σύλλογο του “Κοινωνικού ρατσισμού” γιατί είμαι γόνος αναπήρων. Συνειδητοποίησα πολύ νωρίς, μέσα από την οικογένειά μου τι θα πει άδικο, πως είναι να σε αντιμετωπίζει η κοινωνία ρατσιστικά- κι έτσι πολεμώ για να αποσπάσουν οι άνθρωποι την ισότητα. Εγώ μεγάλωσα μικρός γιατί κατάλαβα πως κηδεμονεύω τους γονείς μου και δεν θα μπορούσα να τους αφήσω ποτέ έρμαιο στην αδηφάγα ελληνική συμπλεγματική κοινωνία και κυρίως στο ανύπαρκτο κράτος. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε κράτος , ούτε σύστημα. Κανονικά το κράτος πρέπει να υπάρχει για να προστατεύει τον πολίτη και εδώ οι νόμοι έγιναν για να προστατεύουν το κράτος».

ΠΗΓΗ: Real

Επιμέλεια: Τόλης Αλεξανδρόπουλος

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Μείωση 40% στους μισθούς με το νέο μνημόνιο



Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012, 16:58
Μία ακόμη πιο επώδυνη διάταξη περιλαμβάνεται στο νέο μνημόνιο, εκτός από την μείωση (22%) του κατώτατου μισθού, η οποία ανατρέπει το υφιστάμενο καθεστώς των συλλογικών διαπραγματεύσεων και καταργεί αυτή καθεαυτή την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Στο μνημόνιο, το οποίο αποτελεί πλέον νόμο του κράτους, αναφέρεται επί λέξει πως από τον Ιούλιο του 2012 «οι κατώτατοι μισθοί δεν θα καθορίζονται από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, αλλά θα νομοθετούνται από την κυβέρνηση κατόπιν διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους».

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση δεν θα χρειάζεται να μειώνει με νόμο τους κατώτατους μισθούς που διαμόρφωσαν από κοινού οι εργοδότες και εργαζόμενοι, καθώς θα τους «διαμορφώνει» εξ αρχής η ίδια, αναφέρει η εφημερίδα «Βήμα».
Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012, 17:01

Κόβουν και ράβουν τους νόμους στα μέτρα τους


Κόβουν και ράβουν τους νόμους στα μέτρα τους

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012, 00:45


Τα στοιχεία για την ατιμωρησία που επικρατεί στη φορολογική διοίκηση της χώρας μας συνεχίζονται μέσω της zougla.gr. Ανώτεροι κρατικοί υπάλληλοι οι οποίοι είναι υπόδικοι ή κατάδικοι για κακουργηματικές πράξεις σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος υπηρετούν ακόμη. Ορισμένοι, μάλιστα, έχουν προαχθεί σε ανώτατες κρατικές θέσεις παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη κάτσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
Η  ατομική επιχείρηση «Τσιγγίζη Δήμητρα» κατά το χρονικό διάστημα από 19/11/1998 μέχρι και το 31/10/2000 εισέπραξε από την Α΄Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης παράνομη επιστροφή Φ.Π.Α. ύψους 407.285.535 δραχμών, χωρίς να πραγματοποιηθεί έλεγχος και να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Για την συγκεκριμένη υπόθεση διατάχθηκε η διενέργεια Ε.Δ.Ε. την οποία ανέλαβε να διεκπεραιώσει η Οικονομική Επιθεωρήτρια, κυρία Αργυρώ Ματζαρίδου.
Στις 30 Μαΐου 2003 η Οικονομική Επιθεωρήτρια απέστειλε την πορισματική έκθεση στο υπουργείο Οικονομικών αλλά και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.   
Ο καταλογισμός της ευθύνης
Η κυρία Ματζαρίδου εξέτασε τους εξής υπαλλήλους της Ά Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης : Ξυλά Ευστράτιο, Μασμανίδη Κωνσταντίνο, Ουζουνίδη Γεώργιο, Σουμελίδη Λάζαρο, Παπαβασιλείου Αγγελική, Τσούκαρη Ευμορφία, Καρακουλάκη Αντωνία και Βουργαζάκη Ευστράτιο. Επίσης έλαβε αλλά και ανωμοτί κατάθεση από την κυρία Γεωργίας Γεωργιάδου (έγκλειστη στις φυλακές Διαβατών) η οποία ήταν προϊσταμένη του τμήματος Φ.Π.Α. κατά το επίμαχο διάστημα.
Το 20σελιδο πόρισμα της κυρίας Ματζαρίδου καταλογίζει ευθύνες σε δυο υπαλλήλους της Ά  Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης: Πρόκειται για την Γεωργία Γεωργιάδου και τον Ευστράτιο Βουργαζάκη. Στη μεν πρώτη καταλογίζει ότι κατά παράβαση του καθήκοντος από βαριά αμέλεια και ατελή και μη έγκαιρη εκπλήρωση του καθήκοντος της, ζημίωσε το Δημόσιο με το ποσό των 407.285.535 δραχμών ή 1.195262 ευρώ και ωφελήθηκε η επιχείρηση της Τσιγγίζη. Στο δε Βουργαζάκη καταλογίζει παράβαση καθήκοντος από απλή αμέλεια και ατελή και μη έγκαιρη εκπλήρωση των καθηκόντων του που όπως λέει ζημίωσε το Δημόσιο με το ποσό των 407.285.535 δραχμών ή 1.195.262 ευρώ.
Οι υπόλοιποι υπάλληλοι της Δ.Ο.Υ. απλά απηλλάγησαν. Αυτό, όμως, δεν είναι το μείζον ζήτημα της ιστορίας.
Σύμφωνα με την έκθεση, η αξίωση του Δημοσίου από την παράνομη επιστροφή του Φ.Π.Α  έχει παραγραφεί από τον Οκτώβριο του 2002. Επομένως το ελληνικό Δημόσιο δεν μπορεί να εγείρει αξιώσεις εναντίον των υπαλλήλων που «πτώχυναν» τα κρατικά ταμεία. Έτσι τουλάχιστον ισχυρίζεται η κυρία Ματζαρίδου στο πόρισμά της. Γιατί ο Νόμος περί δημοσίου λογιστικού, λέει άλλα…

Σύμφωνα με τον ειδικό Νόμο 2362/1995 (άρθρα 54 και 56) ξεκαθαρίζεται ότι τα αδικήματα παραγράφονται μετά το πέρας της 20ετίας… Αυτό άλλωστε έχει αποφανθεί και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με την υπ' αριθ. 146/2004 γνωμοδότησή η οποία κοινοποιήθηκε σε όλες τις Οικονομικές Υπηρεσίες του Κράτους.  
Η δικαιοσύνη
Στις 13 Μαρτίου 2007 ο Αντιεισαγγελέας Εφετών, κ. Θόδωρος Σταμάτης, απήγγειλε κατηγορίες για απιστία στην υπηρεσία κατ΄ εξακολούθηση με αντικείμενο αξίας συνολικά μεγαλύτερης των 73.000 ευρώ και με προξενηθείσα  ζημιά σε βάρος του Δημοσίου που υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ με τη χρήση ιδιαίτερων τεχνασμάτων, απιστία στην υπηρεσία αξίας μεγαλύτερης των 15.000 ευρώ και με τη χρήση ιδιαιτέρων τεχνασμάτων και ηθική αυτουργία στις ανωτέρω πράξεις.
Κατηγορούμενοι βρέθηκαν οι κ.κ.: Γεωργιάδου Γεωργία, Ξυλάς Ευστράτιος, Καρακουλάκη Αντωνία και Βουργαζάκης Ευστράτιος. Άπαντες υπηρετούσαν στην Ά Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης το διάστημα 1998-2000 όταν από τα δημόσια ταμεία δόθηκαν 407.285.535 δραχμών ή 1.195.262 ευρώ στην εταιρεία της Δήμητρας Τζιγγίζου. Πλην των Γεωργιάδου και Βουργαζάκη από τον πειθαρχικό έλεγχο δεν διαπιστώθηκε κάποια παράβαση για τους υπόλοιπου εμπλεκομένους οι οποίοι θα κάτσουν στο εδώλιο Κακουργοδικείου. Τυχαίο;   
Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012, 01:12<a href="Ελλάδα">Ελλάδα</a>